ИАРА отново с нов директор. Този път – Драгомир Господинов

Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури отново е с нов изпълнителен директор. Това е Драгомир Господинов, който беше зам.-директор на Държавен фонд „Земеделие“ и отговаряше за Техническия инспекторат. Досегашният директор на агенцията – Пламен Захариев, напусна по собствено желание, тъй като преминава на друга работа, съобщиха от ведомството, предаде Дарик.

Името на Захариев нашумя преди около три месеца, когато социалният министър Тотю Младенов съобщи, че най-вероятно прокуратурата ще проверява шефът на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури заради неизплатените заплати на работещите в Националния център за социална рехабилитация, чийто председател е бил именно Пламен Захариев.

Проверка на Инспекцията по труда през юни е установила, че сдружението не е платило заплати за над 369 000 лева, при положение че държавата и общините са плащали навреме на организацията за извършваните от нея социални дейности. Тогава Захариев призна пред Дарик, че има дължими заплати в центъра, но причината е в задължения на държавата към центъра, в това число и социалното министерство.

Пламен Захариев оглави Изпълнителната агенция по рибарство и аквакуртури, след като през юни постът беше освободен от Явор Недев.

Снимка: ДобричМедия

maritime.port.bg – Рибарство

Последни новини

Последни новини

Браншът: Трябва да паднат нормативните пречки пред иновациите в аквакултурите

Над 20 - 30 млн. лева са заделени за аквакултурите през новия програмен период и за тяхното ефективно усвояване са нужни съвременни технологични решения, заяви пред Maritime.bg

Бреговата охрана на САЩ потвърди за инцидент на кораб с български моряци

От окръжния команден център в Сан Франциско на Бреговата охрана (БО) на САЩ потвърдиха в телефонен разговор пред Maritime.bg за инцидент и предстояща медицинска евакуация на