Пепа Мавродиева с исторически успех в Австралия

Българската състезателка по ветроходство в клас RS:X Пепа Мавродиева спечели първата гонка на Световното първенство за олимпийските класове в Пърт, Австралия. Това е първи подобен успех за български ветроходец в състезание от такъв ранг. След проведените днес два старта, Мавродиева заема ХVІ място във временното класиране с актив от 19 т., другата ни състезателка Ирина Константинова-Бонтон е ХХІІ-ра с 26 т. 2011 ISAF World Championship е първа възможност за спечелване на квоти за Олимпийските игри в Лондон през 2012 г. В Австралия България е представена от осем състезатели. Освен двете дами в сърфа, „там долу” са Йоан Колев и Веселин Нанев (RS:X), Димитър Вангелов (Фин), Яна Маркова/Ива Недева (470 жени) и Валентин Недялков (Лазер).

Станислав Викторов

maritime.port.bg – Спорт

Последни новини

Последни новини

Черно море – Бриз: Разрушиха ни 60-годишен мост, който ние сме градили и дейността ни спира

Ръководството на варненския ветроходен клуб "Черно море - Бриз" твърди, че част от 60-годишен мост на брега на езерото е разрушен. Буквално е строшен и целостта му е нарушена.

Лавров: Присъствието на американски кораби в Черно море е придружено от агресивна реторика

Снимката е илюстративна. Американското посолство в Анкара е уведомило Турция за отмяна на преминаването на два кораба от Военноморските сили на САЩ през Босфора към Черно море,