Българският посланик в Гърция пише до министъра на правосъдието на страната за задържаните моряци

Bългарският посланик в Гърция Андрей Карасавов с огромно закъснение се включва в борбата за извеждане на задържаните български моряци.

В писмо до гръцкия министър на правосъдието посланикът моли да отпадне забраната за връщане в България на сънародниците ни, съобщи ТВ Скат.

В писмото си посланикът излага аргументите си, че моряците са в напреднала възраст и с много влошено здравословно състояние.

Преди две седмици беше освободен един от петимата задържани – морякът Петко Канев, заради тежкото му здравословно състояние. Той всеки момент ще претърпи животоспасяваща кардиооперация. Според дъщеря му, държавата няма желание за помощ на моряците. По думите й изпращането на писмото е закъсняло с 3 месеца, а е било пуснато по време на преизборната кампания, единствено за трупане на дивиденти.

Припомняме, че през м. юни моряците бяха задържани заради наличие на огромно количество контрабандни цигари на борда на м/к „Ина“.

maritime.port.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Черно море – Бриз: Разрушиха ни 60-годишен мост, който ние сме градили и дейността ни спира

Ръководството на варненския ветроходен клуб "Черно море - Бриз" твърди, че част от 60-годишен мост на брега на езерото е разрушен. Буквално е строшен и целостта му е нарушена.

Лавров: Присъствието на американски кораби в Черно море е придружено от агресивна реторика

Снимката е илюстративна. Американското посолство в Анкара е уведомило Турция за отмяна на преминаването на два кораба от Военноморските сили на САЩ през Босфора към Черно море,