Пристанище Бургас представи възможностите си за круизен туризъм

Изпълнителният директор на „Пристанище Бургас” ЕАД Диян Димов и заместник-председателят на Съвета на директорите на порта Карамфилка Апостолова взеха участие в международния пасажерски форум “Круизният туризъм между Европа и Азия ”, който се проведе в периода  5-7 декември в Истанбул. По време на събитието българските представители представиха проекта „Зона за обществен достъп” или т.нар. Супер Бургас и възможностите на пристанище Бургас и региона да привличат повече пасажерски кораби.

Основната идея на форума е развитие на пасажерския трафик в региона както и представяне на Черно море, като дестинация и кръстопът между Азия и Европа. На семинара присъстваха най-големите круизни компании, туристически агенции и пристанища свързани с пасажерския бизнес, като освен дискусиите, в рамките на форума се уточняваха и предварителните дестинации за следващите 2-3 години.

Ръководството на пристанище Бургас проведе общо 11 срещи с представители на пасажерски компании. Сред тях бяха: г-н Нейл Паломба – MSC Cruises, г-жа Тине Оелман – директор в TUI Cruises, г-н Дариус Мехта – вице-президент на Silversea Cruises, г-н Брус Крумине – вицепрезидент на Princess Cruises, г-н Матю Гримс – директор в Fred Olsen Cruise Line, г-н Василиос Газикас – главен менаджер на Louis Cruise, г-н Симон Доус – директор на Holland America Line, г-н Ръсел Дая – директор на Disney Cruise Line, г-н Джон Терсек – вице-президент на Royal Caribbean Cruises и г-н Стив Риестер – вице-президент на Norwegian Cruise Line. Две от най-големите компании потвърдиха готовността си/включване в графиците/ за посещение в Бургас от 2013година.

Проведените срещи показват, че доброто географско положение, прекрасни метеорологични условия и близостта с античните градове Созопол и Несебър, могат да превърнат Бургас в основна дестинация на най-големите круизни компании в следващите няколко години.

maritime.port.bg – Пристанища

Последни новини

Последни новини

Черно море – Бриз: Разрушиха ни 60-годишен мост, който ние сме градили и дейността ни спира

Ръководството на варненския ветроходен клуб "Черно море - Бриз" твърди, че част от 60-годишен мост на брега на езерото е разрушен. Буквално е строшен и целостта му е нарушена.

Лавров: Присъствието на американски кораби в Черно море е придружено от агресивна реторика

Снимката е илюстративна. Американското посолство в Анкара е уведомило Турция за отмяна на преминаването на два кораба от Военноморските сили на САЩ през Босфора към Черно море,