Пристанищните работници подкрепят стачката в БДЖ

Призив да се подкрепят железничарите в протеста им, отправи  Пенка Илиева – председател на синдиката на пристанищните работници, чрез открито писмо до всички българи, разпространявано чрез КНСБ и медиите.

„Не че нямат вина – тя е в това, че много дълго време са се оставили да ги лъжат, но богат железничар няма, а всички освободени бивши директори на БДЖ са богати и на свобода. Призовавам Ви за достойна гражданска позиция, стига сме позволявали на хора дошли от някъде, плащали данъците си в други държави да ни мачкат, тъпчат и се отнасят с нас като с рая. Не позволявайте на никоя партия да се възползва от нашето недоволство – те всичките заедно са виновни, те всичките както е казал Алеко Константинов са „ МАСКАРИ“. Нека да бъдем заедно, за да сме силни, за да защитим достойнството си и докажем, че в България има гражданско общество“, акцентира Илиева.

В откровението си тя разказва, че не е допускала, че бленуваната демокрация за нейното поколение на петдесет годишните, която бе дадена на тепсия, за двадесет години сме разрешили да бъде превърната отново в диктатура.

„В паралел на това, което правят арабите и с кръв се мъчат да си я извоюват, нашето бездействие е срамно. Стига са ни заплашвали със Европа. Тя Старата Европа никога няма да ни приеме, не заради народа, а заради новобогаташите и управляващите ни. Богатствата в Европа са процес от столетия, а на нашите богаташи са натрупани за двадесет години – мръсни пари от ДДС, от масови и касови приватизации, от странни концесии и продажби. В Европа не обичат парвенютата, а нашите са такива.

През тези двадесет години се нагледахме на най – абсурдните погазвания на основните закони в България: Конституцията – която би трябвало да ни гарантира достоен живот и Кодекса на труда – който би трябвало да ни гарантира достоен труд. С лека ръка министър Дянков зачеркна от 1 до 60 чл. на Кодекса на труда, въпреки, че в чл. 1 от същия четем: „ Този Кодекс цели да осигури свободата и закрилата на труда, справедливи и достойни условия на труд, както и осъществяване на социален диалог между държавата, работниците, служителите, работодателите и техните организации за уреждане на трудовите и непосредствено свързаните с тях отношения“, пише още в писмото председателят на синдиката на пристанищните работници. / VarnaUtre.bg

maritime.port.bg – България

Последни новини

Последни новини

Флотът провежда учение „Бриз“

От 10 до 19 юли 2020 г., Военноморските сили на Република България ще проведат национално военноморско учение „Бриз 2020” отворено за участие на ВМС от страни членки на НАТО.

По света и у нас

Работодатели и самоосигуряващи се от транспорта могат да получат 290 лв. месечно за запазване на заетостта на…

Работодатели и самоосигуряващи се лица от секторите „Транспорт“, „Хотелиерство и ресторантьорство“ и „Туризъм“, чиито приходи са намалели с не по-малко от 20% за определен период,

Препоръки към българските граждани при пътувания към ЕС от трети страни

Във връзка с продължаващите ограничения при пътуване от трети страни към държави – членки на Европейския съюз, препоръчваме на сънародниците ни, пътуващи от България към страни от

По света и у нас