Процесът на лепене – вашето решение

Като продължение на доброто намерение на Българската национална асоциация по корабостроене и кораборемонт да представя на своите членове и партньори последните новости в ресора, на 6 октомври  2011 г. във Варна бяха демонстрирани високотехнологични и икономически рентабилни лепила и системи за лепене в корабостроенето, кораборемонта, строителството на яхти и корабното машиностроене.

Форумът беше организиран в тясното партньорство между Българската национална асоциация по корабостроене и кораборемонт и фирма „MAYER&MAYER” – Австрия чрез представителството и в България. Програмата премина под мотото: „ПРОЦЕСЪТ НА ЛЕПЕНЕ – ВАШЕТО РЕШЕНИЕ”.

Специалистите от MAYER&MAYER Австрия и МАЙЕР И МАЙЕР България, Кристоф Майер  и Мариян Цолов, презентираха различни видове инженерни и структурни лепила, както и последните новости в технологията на лепене на метали, пластмаса, трудно лепими материали и композити, системи за дозиране и аксесоари. Проведе се и практическо лепене на мостри.

Участие в проявата взеха над 55 специалисти, представители на повече от  30 фирми от бранша от Австрия и България. Сред тях освен организаторите и домакините от австрийска и българска страна бяха членове и партньори на Асоциацията: „Булярд-Корабостроителна индустрия” ЕАД, КРЗ „Одесос” АД, ККЗ „МТГ Делфин” АД, „Корабостроителница Русе” АД, „Корабно машиностроене” АД, „Булмар Консулт” ООД, „Бумеранг шипинг” ООД, „Бляк Сий Яхт Сървиз” ООД, „Варна Про” АД, „Ула” ООД, „Тева Марин” ООД, Технически университет-Варна, ВВМУ „Н.Й. Вапцаров”,  „Център по хидро и аеродинамика–БАН”, Асоциация „Малки кораби и оборудване”, „Морско проектиране” ЕООД, „Пасат България” АД, „Стъклопласт-Царево” и др.

Продуктите, които се предлагат на българския пазар от  фирма “Майер и Майер България” ООД са от два основни доставчика – “SCIGRIP Corporation” – USA и “SULZER MIXPAC”AG – Швейцария.

Най-големият американски производител на двукомпонентни ММА структурни лепила от ново поколение “SCIGRIP” е постигнал комбинацията от здравина на епоксидните и издръжливост на полиуретановите лепила, което ги прави широко използвани във всички сфери на производство. Те позволяват да се лепят трудно лепими материали – PP, PE, еластомери, метали и композити като при това не е необходима специална обработка на детайлите.

Заводите на “SCIGRIP” във Великобритания произвеждат основно инженерни лепила под марката „Holdtite” – анаеробни лепила за резби и лагери; анаеробни уплътнителни и гарнитурни ; UV лепила ; цианакрилни ; високотемпературни силикони; епоксидни смоли за метали; различни видове полиуретани и течни полимери;

Фирма „Майер и Майер България” ООД осигурява на клиентите си чрез “SULZER MIXPAC”AG всички необходими системи за дозиране, миксери, пистолети и аксесоари необходими при използването на лепила. Всичко това е допълнено с безплатни консултации, свързани с процесите на лепене, тъй като фирмата притежава собствена лаборатория за всички необходими проби.

Семинарът „Представяне на високотехнологични и икономически рентабилни лепила и  системи за лепене в корабостроенето, кораборемонта, яхтостроенето и корабното машиностроене”, организиран по инициатива на Българската национална асоциация по корабостроене и кораборемонт и в партньорство с фирма „Mayer & Mayer” – Австрия и фирма „Майер и Майер” – България на 6 Октомври 2011 г. в зала “Graffit Gallery”, на „Хотел – галерия Грифит” (гр. Варна), завърши в 18.00 часа с 5-та традиционна вечер – коктейл на членовете на Българскатa национална асоциация по корабостроене и кораборемонт. Така беше продължена добрата практика на по чаша отлежало уиски и ароматно бяло вино да се срещат и общуват гости, партньори и приятели.

maritime.port.bg – Морски технологии / Корабостроене

Последни новини

Последни новини

Роберт Радославов: „Рубишипс“ е сред най-успешни параходства в Европа

Роберт Радославов е роден в Русе преди 56 години.  Завършил е Техникума по речно корабостроене и корабоплаване TРКК Русе, ВНВМУ "Н.Вапцаров" Варна , СА "Д.Ценов" Свищов.   Има

Поне четирима искат поста генерален директор на Пристанищна инфраструктура

Четирима бивши генерални директори на ДП "Пристанищна инфраструктура" участват в обявения конкурс за същата позиция. Това съобщават източници на Maritime.bg в Министерството

За пореден път и без никакви доказателства: Израел хвърля обвинения срещу Иран за атака срещу кораб (обзор)

Реален и ефективен отговор срещу иранския терор. Това са обсъдили в телефонен разговор външният министър на Израел и държавния секретар на САЩ по повод инцидента, при който