Корабостроителен “Safety first”… рап!

Джими Хендрикс бе казал: „Музиката не лъже. Ако има нещо на този свят, което може да бъде променено, то това ще стане чрез музиката“. Когато става въпрос за безопасност в корабостроителници, Хънгингтън Ингалс са съгласни с това твърдение.

Днес от корабостроителницата съобщиха, че подразделението й – Нюпорт Нюз (Newport News Shipbuilding) е пуснало рап-видео за насърчаване мерките за безопасност. Парчето е написано от корабостроител – фитерът Алфред Флът и е озаглавено „Safety First”. Песента е част от проведен конкурс в корабостроителницата за музика популяризираща безопасността при работа.

Спечелилият конкурса Флът е получил 1000 щ. долара награда и продуциране на видео клип към песента. „Състезанието за такъв вид изкуство насърчава творческото мислене на 20-те хиляди корабостроители, които работят в нашата компания. Освен това, по този забавен и запомнящ се начин вършим страхотна работа при информирането им за безопасността в цялата корабостроителница.“, обяснява вицепрезидентът на Нюпорт Нюз Мат Мулхерин.

maritime.port.bg – Любопитно

Последни новини

Последни новини