Подписваме споразумението за признаване на свидетелствата за правоспособност с Рейнската комисия

Българските свидетелства за правоспособност по Рейн ще се признава от 1 юли 2012 година

Министерски съвет одобри подписването на Административно споразумение за взаимно признаване на свидетелствата за правоспособност между правителството на България и Централната комисия за корабоплаване по река Рейн.

В края на миналата година изпълнителният директор на ИАМА к.д.п. Сергей Църнаклийски коментира пред maritime.port.bg, че това ще улесни нашите моряци, които плават по вътрешните водни пътища на Европа.

Съгласно клаузите на споразумението, валидността на българските свидетелства за правоспособност по Рейн ще се признава от 1 юли 2012 година, информира БГНЕС. Предвижда се влизането в сила на договореностите да бъде съпътствано от механизми за административно сътрудничество между Централната комисия за корабоплаване по Рейн и българските органи с цел да се гарантира съответствие на свидетелствата, да се разработят общи практики и да се установят надеждни системи за обмен на информация. Инициативата за приемане на проекта беше подета поради наблюдаващия се в последно време проблем с липсата на кадри за корабоплаване по вътрешните водни пътища.

Мaritime.bg – Морска политика

Последни новини

Последни новини

Черно море – Бриз: Разрушиха ни 60-годишен мост, който ние сме градили и дейността ни спира

Ръководството на варненския ветроходен клуб "Черно море - Бриз" твърди, че част от 60-годишен мост на брега на езерото е разрушен. Буквално е строшен и целостта му е нарушена.

Лавров: Присъствието на американски кораби в Черно море е придружено от агресивна реторика

Снимката е илюстративна. Американското посолство в Анкара е уведомило Турция за отмяна на преминаването на два кораба от Военноморските сили на САЩ през Босфора към Черно море,