Държавата спасява избирателно спортистите си

Странна избирателност показват държавните институции, когато става въпрос за спасяване на провинили се родни спортисти. Изглежда, че щангистите се ползват с повече привилегии от ветроходците, дали заради по-голяма популярност на спорта или заради нещо друго.

Преди броени дни олимпиецът Гълъбин Боевски бе задържан с 9 килограма кокаин на летището в Сао Пауло. След гръмването на новината цялата държавна машина се втурна да го спасява. Стигна се дотам външният министър Николай Младенов да ходатайства пред бразилския си колега. Странна, твърде странна е загрижеността на държавата. Дали Боевски е единственият български гражданин, пък бил той спортист, задържан с наркотици в чужда страна? Категорично не. Сигурно е само едно – Боевски получи подкрепа от държавата.

Димитър Топалов – българин, изявен спортист в международното ветроходство, също бе хванат с кокаин. Това стана в края на м. Април, когато на борда на яхтата му бе открито огромно количество кокаин. Топалов бе задържан в Мартиника, Франция и от тогава няма никаква информация за съдбата му. Няма и вест от държавата, да не говорим за министър хвърлящ енергия в негова подкрепа. Остават само коментарите на Морска гара – Варна, че вече е осъден на 5-6 години затвор.

Същата е политиката спрямо задържаните български моряци – скромни бяха депутатските обещния преди изборите, но семействата на задържаните останаха само с тях.

Къде е логиката на управленските решения, които показват през последните дни родните ни политици? Явно ще разберем след време, когато дойдат следващите.

Д. Велев

maritime.port.bg – Спорт

Последни новини

Последни новини

Военноморският флаг на България ще намери своята проекция и в Южния океан

Военноморският флаг на Република България, развят за първи път от Дунавската флотилия, ще намери своята проекция и в Южния океан. Това каза началникът на отбраната адмирал

Актриса от Бургас кръщава кораба на ВВМУ в Деня на освобождението на Варна

Номинираната за „Оскар“ българска актриса – Мария Бакалова, ще стане кръстница на кораб "Св. св. Кирил и Методий". Новият военен и научно-изследователски кораб бе закупен за

Предлагат отличен за смелост български моряк за „Почетен гражданин на Варна“

Отличеният за смелост от Международната морска организация (IMO) български моряк Едуард Тавитян е предложен за званието „Почетен гражданин на Варна”. Това съобщиха пред