Скандал: „Старгейт” излиза от БМК. Ще падне ли главата на Богдан Богданов?

к.д.п. Андриян Евтимов
к.д.п. Андриян Евтимов

В отворено писмо до членовете на Българска Морска Камара управителят на „Старгейт Маритайм” к.д.п. Андриян Евтимов, призовава за свикване на извънредно общо събрание за избор на ново ръководство и председател на Камарата.

Повод за отвореното писмо са разкритията на maritime.port.bg за развитието на делата между к.д.п. Богдан Богданов – настоящ председател на Българска Морска Камара и екс-директор на ДМА – Варна и ИА „Морска администрация”.

Евтимов търси потвърждение или отхвърляне на изнесената информация, именно от к.д.п. Богдан Богданов.

По думите му БМК не може да има „председател, който е дисциплинарно уволнен от държавна структура и в същото време да представлява Камарата в партньорството и в диалога с държавата”.

Истината за изборите през Юни 2010г.
Според бившият председател на БМК – к.д.п. Евтимов, основната причина за „фарса” на общото събрание проведено през миналата година е категоричното му несъгласие за защита на к.д.п. Богданов след уволнението. maritime.port.bg  припомня, че тогава в пространството усилено се говореше за предрешен вот – твърдение, което к.д.п. Богданов настоятелно отхвърли впоследствие. К.д.п. Евтимов смята, че с решението е запазен авторитета на Камарата. Още повече, к.д.п. Евтимов твърди, че след това е започнало активно саботиране дейността на БМК.

Според к.д.п. Евтимов именно избирането на к.д.п. Богданов на председателския пост е довело до излизането на Български Морски Флот. Припомняме, че от Параходството отказаха всякакъв коментар за причините довели до напускането.

к.д.п. Богдан Богданов
к.д.п. Богдан Богданов

В отвореното си писмо бившият председател цитира казаното от г-н Румен Несторов след събранието. „С просълзени очи заяви: Тези хора съсипаха мой труд в продължение на 17г.”, пише Евтимов.

Старгейт Маритайм излиза от БМК
Това заявява още к.д.п. Евтимов. Той смята, че БМК „не е мястото” където управляваната от него фирма трябва да членува.

maritime.port.bg – България

Последни новини

Последни новини

Бреговата охрана на САЩ потвърди за инцидент на кораб с български моряци

От окръжния команден център в Сан Франциско на Бреговата охрана (БО) на САЩ потвърдиха в телефонен разговор пред Maritime.bg за инцидент и предстояща медицинска евакуация на

Най-дългата подводница в света застъпва на бойно дежурство, въоръжена с шест подводни дрона

До края на септември се очаква да приключи цикълът изпитания на атомната подводница със специално назначение БЕЛГОРОД (К-329). Тя ще е най-дългата подводна лодка в света със