Скандал: „Старгейт” излиза от БМК. Ще падне ли главата на Богдан Богданов?

к.д.п. Андриян Евтимов
к.д.п. Андриян Евтимов

В отворено писмо до членовете на Българска Морска Камара управителят на „Старгейт Маритайм” к.д.п. Андриян Евтимов, призовава за свикване на извънредно общо събрание за избор на ново ръководство и председател на Камарата.

Повод за отвореното писмо са разкритията на maritime.port.bg за развитието на делата между к.д.п. Богдан Богданов – настоящ председател на Българска Морска Камара и екс-директор на ДМА – Варна и ИА „Морска администрация”.

Евтимов търси потвърждение или отхвърляне на изнесената информация, именно от к.д.п. Богдан Богданов.

По думите му БМК не може да има „председател, който е дисциплинарно уволнен от държавна структура и в същото време да представлява Камарата в партньорството и в диалога с държавата”.

Истината за изборите през Юни 2010г.
Според бившият председател на БМК – к.д.п. Евтимов, основната причина за „фарса” на общото събрание проведено през миналата година е категоричното му несъгласие за защита на к.д.п. Богданов след уволнението. maritime.port.bg  припомня, че тогава в пространството усилено се говореше за предрешен вот – твърдение, което к.д.п. Богданов настоятелно отхвърли впоследствие. К.д.п. Евтимов смята, че с решението е запазен авторитета на Камарата. Още повече, к.д.п. Евтимов твърди, че след това е започнало активно саботиране дейността на БМК.

Според к.д.п. Евтимов именно избирането на к.д.п. Богданов на председателския пост е довело до излизането на Български Морски Флот. Припомняме, че от Параходството отказаха всякакъв коментар за причините довели до напускането.

к.д.п. Богдан Богданов
к.д.п. Богдан Богданов

В отвореното си писмо бившият председател цитира казаното от г-н Румен Несторов след събранието. „С просълзени очи заяви: Тези хора съсипаха мой труд в продължение на 17г.”, пише Евтимов.

Старгейт Маритайм излиза от БМК
Това заявява още к.д.п. Евтимов. Той смята, че БМК „не е мястото” където управляваната от него фирма трябва да членува.

maritime.port.bg – България

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на