Насрочиха ново дело на капитан Собаджиев

svetlozar-sobadzhiev

Нова дата за провеждане на делото на капитан Собаджиев е насрочена в Панама, научи Maritime.bg. Българинът трябва да се яви пред съда на 24 септември.

Припомняме, че поради технически причини предходното изслушване се провали. Тогава на кап. Собаджиев, който повече от две години лежи в затвора “Ла Хоя”, не бе осигурен транспорт до съдебната зала.

Защитата на българина е направила постъпки в Колумбия за събиране на информация относно заловените за случая трима трафиканти. Ще бъде изискана подкрепа от българските дипломати в МВнР за контакт с властите в САЩ.

Припомняме, че групата бе разбита още през март миналата година. Мъжете бяха издирвани от съда на Флорида и бяха задържани в Картахена, при координирана операция между ВМС на Колумбия и на Техническия екип за разследване (CTI).

Босовете на наркобандата.
Босовете на наркобандата.

Наркобандата, заради която капитан Собаджиев лежи в затвора, е имала капацитет за изпращане на наркотични пратки от северното крайбрежие на Колумбия до Централна и Северна Америка, Карибския басейн и Европа. Групата е имала производствена фабрика в Кордоба, работила е и чрез сложни връзки с други трафиканти от Антикуиля и Вале дел Каука.

Задържаните са отговорни както за наличието на кокаин на борда на кораба MAAS TRADER, на който капитан бе Собаджиев, така и още за 950 кг. кокаин открити на борда на яхтата CARIBEAN DREAM, също и още 320 кг. дрога открити на кораба WANIKIKE.

Кампанията за набиране на средства в подкрепа на българския капитан продължава. 

Всичко за случая на капитан Собаджиев в Maritime.bg

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на