Топ 10: Събития на 2012-а година

Традиционната класация на Maritime.bg подрежда десетте най-важни събития за изминалата година според читателския интерес в портала. Вижте цялата класация.

[togglebox state=“open“ head=“Позиция 10″ ]

10
Предаване на нов кораб в “Булярд корабостроителна индустрия” ЕАД

В края на октомври в корабостроителницата бе предаден пореден кораб от серията Future 56. Името DIAMOND SKY бе дадено на 55-хиляди тонния съд от главния счетоводител на ИХБ Шипинг, Росица Владимирова. Инвестицията в него е 24 млн. евро. Корабостроителницата устоява на кризата благодарение на кораборемонтните дейности.
Още по темата
[/togglebox]
[togglebox state=“open“ head=“Позиция 9″ ]
9
Откриване на нови тренажор и симулатор във Висшето военноморско училище
В началото на учебната година, във ВВМУ “Н. Й. Вапцаров” бяха открити нови навигационен тренажор и военноморски тактически симулатор. Значителни успехи в обновяване на материално-техническата база показа ръководството на училището. През 2013-а в Морско училище ще бъдат инвестирани още 500 хил. лева за ново оборудване.
Още по темата
[/togglebox]

[togglebox state=“open“ head=“Позиция 8″ ]

8
Случаите с моряците от кораб “Ина” и задържането на к.д.п. Светлозар Собаджиев
2012-а година доведе до дългоочакваното освобождение на моряците от кораб “Ина”, които бяха задържани в Гърция, по подозрения за участие в контрабанда на цигари. На тяхно място в затвора влезе мениджърът на кораба Георги Стоянов Мишков. Не толкова положително се разви сагата с к.д.п. Светлозар Собаджиев. Той все още лежи в панамския затвор “Ла Хоя”, при нечовешки условия. Редица инициативи в негова подкрепа бяха организирани от неговите близки и приятели. Продължава набирането на средства за правната защита на капитана. SMS-и с текст DMS SOBY се изпращат на кратък номер 17777.
Още по темата
[/togglebox] 

Вижте цялата класация

Maritime.bg – Топ 10 

Последни новини

Последни новини