В Морското модернизират и разширяват тренажорната база


ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ беше посетено от Евгений Друмачек, изпълнителен директор на фирма „Tranzas Black Seа“ и Виталий Вайкула, менижър по продажбите на фирмата, съобщиха от училището.

На среща с началника на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ кап. I ранг, професор, доктор на науките Боян Медникаров е обсъдена програма за модернизация и разширяване на тренажорната база на училището. Програмата предвижда разширяване на тренажора „GMDSS“, разширяване и модернизиране на тренажорите „Bridge Simulator“ и „Engin room“.

Обсъдена е и възможността за изграждане на тренажор за подготовка на оператори за Системата за информация и управление на корабния трафик (VTMIS).

maritime.port.bg – България

Последни новини

Последни новини

Черно море – Бриз: Разрушиха ни 60-годишен мост, който ние сме градили и дейността ни спира

Ръководството на варненския ветроходен клуб "Черно море - Бриз" твърди, че част от 60-годишен мост на брега на езерото е разрушен. Буквално е строшен и целостта му е нарушена.

Лавров: Присъствието на американски кораби в Черно море е придружено от агресивна реторика

Снимката е илюстративна. Американското посолство в Анкара е уведомило Турция за отмяна на преминаването на два кораба от Военноморските сили на САЩ през Босфора към Черно море,