Голям успех при първото участие на България на Световното първенство по кайт сърф

На провелото се от 2 до 7 октомври в Каляри, Италия – Световно първенство по кайтбординг, България за първи път взе участие.

Стартът на голям форум в новата олимпийска дисциплина донесе огромен успех за България – Евгения Георгиева (ЯК ”ЧЕРНОМОРЕЦ БУРГАС” ) се качи на призовата стълбица завоювайки сребърното отличие при жените в категорията Master.

Това е един от най големите успехи за българското ветроходство и дава надежди за отлично представяне на български състезатели в новата Олимпийска дисциплина.

Състезателката на бургаския Яхт клуб „Черноморец”, която преди месец стана и Републикански шампион при жените за 2012 г. , даде всичко от себе си за родния трибагреник и зарадва любителите на атрактивния спорт в дисциплината Course racing.

Световният форум събра 195 състезатели от всички страни, които развиват кайтбординга.

Българският национален отбор беше в състав Евгения Георгиева, Ник Леви, Борис Червенков, Александър Бачев и Жечо Мавродинов. Най-добре от българите се представи – 15 годишния Александър Бачев , който е 8- ми в категорията Youth при най- младите .

Maritime.bg – Спорт

Последни новини

Последни новини

Кап. Александър Калчев, БМФ: Строим агресивно нови кораби, планираме влизане на нови пазари

К.д.п. Александър Калчев е роден на 11 юни 1975 г. във Варна. От най-ранна детска възраст започва активно да се занимава с ветроходен спорт, а по-късно завършва с отличие