Президентът Първанов назначи Пламен Манушев за зам.-началник на отбраната

Вицеадмирал Пламен Манушев / Снимка: maritime.port.bg
Вицеадмирал Пламен Манушев / Снимка: maritime.port.bg

Президентът Георги Първанов подписа военни укази. По тяхната сила се освобождава контраадмирал Пламен Манушев от длъжността командир на Военноморските сили. Той се назначава на длъжността заместник-началник на отбраната и е удостоен с висше офицерско звание вицеадмирал.

От длъжността заместник-командир на Военноморските сили е освободен комодор Румен Николов, като е назначен на длъжността командир на ВМС и е удостоен с висше офицерско звание контраадмирал.

С указ президентът Георги Първанов назначава капитан І ранг Митко Петев на длъжността командир на Военноморската база – Бургас и го удостоява с висше офицерско звание комодор.

На официална церемония президентът и върховен главнокомандващ ще връчи пагони на удостоените с висши военни звания офицери.

maritime.port.bg – ВМС

Последни новини

Последни новини

Браншът: Трябва да паднат нормативните пречки пред иновациите в аквакултурите

Над 20 - 30 млн. лева са заделени за аквакултурите през новия програмен период и за тяхното ефективно усвояване са нужни съвременни технологични решения, заяви пред Maritime.bg

Бреговата охрана на САЩ потвърди за инцидент на кораб с български моряци

От окръжния команден център в Сан Франциско на Бреговата охрана (БО) на САЩ потвърдиха в телефонен разговор пред Maritime.bg за инцидент и предстояща медицинска евакуация на