Корабите на Бриз 2013 пристигнаха във Варна (снимки)

DSCN1736

Днес във Варна пристигнаха корабите, които ще вземат участие в международното военноморско учение “Бриз 2013”. В учението ще вземат участие кораби от втората постоянна група на НАТО – испанската фрегата “Blas De Lezo” и турската фрегата “Selihreis”, военноморските сили на гърция с патрулен катер Aittitos, ракетния катер от Турция “Bora”, миночистача “Sigacik” и подводницата “I. Inonu”.

В учението ще участва и самолет от патрулната авиация на САЩ – P-3C Orion. Нашата страна ще се включи в седемнадесетото издание на учението с над 15 бойни и спомагателни кораби и катери. 2 български вертолета, два самолета и 1000 души личен състав също ще представят България на “Бриз 2013”. Родната фрегата “Верни” пък ще бъде сертифицирана.

Утре (7 юли, неделя) варненци и гостите на града ще могат да разгледат част от чуждестранните кораби, базирани на пристанището и Морска гара. Корабите ще бъдат отворени от 14:00 до 18:00 часа.

Четете още за военноморското учение Бриз 2013

Снимки:
[oqeygallery id=126]

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Празник на флота в Русе (галерия)

От град Русе започнаха празненствата по случай 142-та годишнина от създаването на Военноморските сили на Република България. Заместник-командирът на Военноморските сили

Проф. Илия Пеев: Поне 15% ръст на БВП може да даде морската индустрия

За възможността националната морска идея, която толкова пъти беше неглижирана, най-после да има по-ефективна и резултатна завършеност, за очакванията на морската ни общественост