К.д.п. Богдан Богданов: Неподходящ е изборът на зам.-министър на транспорта

bogdan-bogdanovБезкрайно съм изненадан и считам кандидатурата за абсолютно неподходяща. Това каза к.д.п. Богдан Богданов пред Maritime.bg по повод назначението на бившия зам.-изпълнителен директор на Морска администрация Петър Киров за заместник-министър на транспорта.

Капитанът подчерта, че това е личното му мнение, което не ангажира Българска морска камара, на която той е председател.

Ако се счита за представител на морската гилдия, трябваше да се вземе нашето мнение, както бяха обещали преди изборите“, коментира той. Все още няма яснота дали Петър Киров ще отговаря за морския сектор.

Аз не считам, че този човек може да бъде в полза на морската общност, ако отговаря за сектора“, категоричен бе к.д.п. Богдан Богданов и добави, че твърди това тъй като новоназначеният заместник на кап. Данаил Папазов е изразител на статуквото. 

[one-half last=no]Вижте още:
– Зам.-шефът на Морска администрация Петър Киров – с неясен чадър от години

Запушиха неочаквана пробойна в Закона за пристанищата

[/one-half]
Maritime.bg припомня, че в края на март т.г. няколко неправителствени организации от сектора се обявиха против предложените промени за изменение в Закона за пристанищата и КТК.

Тогава в пространството се прокрадна тезата, че интерес от една от поправките има именно Петър Киров. Скандална корекция целеше за шефския пост в Морска администрация да може да бъде назначаван всеки, при отпадане на изискването това да бъде капитан далечно плаване.

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Силна конкуренция, слаба реколта и COVID-19: причините за спада на товарооборота в Пристанище Варна

Силният конкурентен натиск от частните пристанища, слабата зърнена реколта и пандемията от COVID-19 са сред причините за намаляване товарооборота на държавния пристанищен оператор